Fotografierea în vacanţă

M-a cam cuprins nostalgia la amintirea ultimelor mele vacanţe prin Europa şi m-am apucat de răsfoit folderele cu fotografii; drept e că nici n-ai avea ce altceva face interesant, pe gerul ăsta.

Cinque Terre, Vernazza, vedere din port
Cinque Terre, Vernazza, vedere de pe poteca spre Monterosso al Mare
Floare de cactus

Florenţa, podul lui Michelangelo
Veneţia, artificii la Festa del Redentore
Cotswold, casă din Bilbury
Cotswolds, Bilbury
Roma, pod peste Tibru, în fundal dreapta se vede cupola de la SanPietro
Turişti pe treptele catedralei din Florenţa
Un nene în parcul Guell din Barcelona
Casă din Burano, în laguna Veneţiei
Dintr-o călătorie de-a mea mă întorc acasă cam cu 1500-2000 fotografii, fac în medie 300 de fotografii pe zi. Nu-i mult, la cele 15-16 ore zilnice de colindat oraşul sau regiunea în care mă aflu. Am o cameră foto compactă Canon Powershot SX200 IS; e mică, îmi încape în palmă, de altfel nici n-aş putea umbla ziua întreagă cu un DSLR sau o cameră bridge atârnată după gât, m-ar da jos, nu alta. Aşa, mai în palmă, cu şnurul petrecut pe după încheietura mâinii, mai în buzunar (dacă am buzunar), mai în geantă.
Am ales-o pentru că are un obiectiv grandangular cu care mă descurc foarte bine în spaţii strâmte (pieţe înghesuite sau interioare de clădiri, camere), dar are şi un zoom de 12x cu care pot fotografia bine detalii arhitecturale, ba chiar o folosesc la faţa locului şi doar ca să le privesc mai bine, putând să mi le apropii neaşteptat de tare. Are programe speciale pentru fotografiere la apus, noaptea, peisaje, copii şi animale în mişcare, portrete, frunziş, plajă, zăpadă, artificii ş.a., nu am încercat încă nici jumătate din ele.  Fireşte, cei ce se pricep mai bine la fotografiere au posibilitatea să treacă pe manual, să-şi seteze singuri timpii de expunere, deschiderea diafragmei, se pot juca cu ISO şi probabil multe altele.
Aşa mică cum e ea, e însă neaşteptat de robustă, eu, fiind mai neîndemânatică, am scăpat-o de nenumărate ori pe jos. A trecut prin destule sărăcuţa, am năclăit-o chiar la început, în Napoli, cu cremă de plajă şi apoi, în altă călătorie, cu îngheţată. După faza cu îngheţata am spălat-o abundent cu apă, n-am găsit, în Roma fiind,  altă soluţie. O vreme nu s-a mai deschis complet perdeaua obturatorului, trebuia forţată de fiecare dată cu mâna, apoi şi-a revenit. Am verificat-o din nou zilele astea, să văd dacă-i cazul sau nu să-mi cumpăr o compactă nouă, aflând de tentanta ofertă a celor de la F64 şi dorindu-mi să câştig la tombola lor,   weekend-ul  la Veneţia -apropo, mai e valabilă oferta F64 până în 14 februarie –  dar pare-se că micuţa mea compactă Canon funcţionează perfect, chiar i-am dat-o şi unui profesionist s-o inspecteze, el crede că pot, pe viitor, încerca şi cu sosuri grele, onctuoase.

Într-o oglindă din Castelul d’Este din Ferrara
 
Publicitate

7 comentarii la “Fotografierea în vacanţă

  1. Tre' sa recunosc ca admir abilitatea cu care scrieti materiale promotionale pentru Canon si F64! Acesta pare sa fie continuarea de la „Canon, F64 si … Venetia”! Mi-a placut ca, dupa ce ne-ati prezentat cateva imagini absolut superbe surprinse cu micuta si compacta „Canon Powershot SX200 IS” (scris boldat), in ultima poza ati tinut in mod deosebit sa ne-o si aratati, chiar si fotografiata intr-o oglinda.
    Intamplator, apreciez in mod deosebit camerele foto Canon, si eu si alti membri ai familiei mele avem aparate foto Canon de care suntem foarte multumiti si pe care le-am cumparat chiar de la F64 pe vremea cand ei aveau doar un mic magazin pe o staduta din spatele Magazinului Victoria sau, un pic mai tarziu, cand se mutasera in vila aceea de la Izvor.
    Pana acum, insa, nu m-am gandit sa le dedic si ceva materiale pe blog, dar constat ca poate fi o idee …

  2. Aparatura Canon este foarte buna si daca tot ai de gand sa-ti cumperi, de ce sa nu-ti cumperi in cadrul unei promotii. Si eu sint de parere ca un compact e mai potrivit pentru turistul care nu face din fotografie o profesie sau o pasiune.

  3. Minunate fotografii… artificiile din Venetia mi-au placut foarte mult. Se pot face lucruri exceptionale si cu un compact. Si, pâna la urma cred ca important este si ochiul fotografului. Imaginile sunt cele mai frumoase amintiri cu care ramanem din calatorii, iar media de 300 este chiar impresionanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s