Barcelona, capitala hoţilor de buzunare

Se spune  că Barcelona este raiul hoţilor de buzunare şi că a fost declarată capitala europeană a lor. Se mai spune că hoţii de buzunare din Barcelona îi iubesc pe turişti, pentru că legislaţia spaniolă prevede că nu poţi  fi condamnat cu privare de libertate pentru sume de până la 400 de euro furate, în plus la proces trebuie să se prezinte şi păgubitul să depună mărturie, prin urmare ia spune tu, turist la Barcelona (chiar presupunând că ai pus mâna pe hoţ, ai şi martori), dacă-ţi convine să te mai întorci la proces pentru 300-400 euro sustraşi, nesigur fiind că ţi-i recuperezi la sfârşitul unui şir cine ştie cât de lung de înfăţişări.  Aşadar şi prin urmare, turistul străin e o victimă ideală pentru hoţii de buzunare din Barcelona.

Unde acţionează hoţii de buzunare în Barcelona

Hoţii  acţionează predilect la metrou, pe Rambla şi pe străduţele din centru.
La metrou, ei (te) lucrează de obicei în grup:  românii acţionează în grupuri de 6-8 inşi pe L3 între Passeig de Gracia şi Poble Sec, magrebienii sunt lupi singuratici, câte 1-2, de obicei  la staţia L3 Sant Estacio, iar sud-americanii câte 3-4  pe L1 între Espagna şi Arcul de Triumf.  În medie, se estimează că un număr de 150 de hoţi de buzunare acţionează zilnic la metrou.

Astea sunt informaţii de anul trecut, neactualizate, pentru cine vrea noutăţi despre hoţii din Barcelona site-ul dedicat lor ar putea fi o sursă bună de informare şi iată şi statisticile destul de alarmante.

O întâmplare cu o scară rulantă şi câţiva hoţi

Să vă povestesc ce am păţit eu la metrou, nu mai ţin bine minte staţia, ori Barceloneta ori Ciutadella. Rămăsesem în urmă la coborârea din vagonul de metrou, mi-am consultat harta ca să văd prin care parte să ies în stradă. Mă îndrept spre stânga, spre ieşirea de pe peron şi în spatele meu aud un grup de inşi (erau 4). Văd în faţă indicatorul de scară rulantă şi în stânga lui, cel spre  scara normală.

Mă îndrept spre cea rulantă şi când mai am câţiva metri până la ea, unul din grupul din spate mă depăşeşte rapid şi apasă pe un buton situat dinainte de scară şi o opreşte, apoi urcă în acelaşi pas alert câteva trepte pe scara oprită.  Eu mă opresc brusc înainte de-a păşi pe scară, intrigată şi oarecum nedornică să păşesc în scenografia obraznică a celui din faţa mea şi, după o secundă-două de ezitare, virez  spre stânga s-o iau spre scara normală. Gaşca din spatele meu se întoarce şi ea după mine, dar, mai mult, tipul ce urcase deja câteva trepte pe scara oprită de el, face şi el stânga-împrejur după noi (l-am văzut cu coada ochiului, în timp ce viram). În acel moment mi s-a declanşat alarma  şi m-am smucit dintre ei trăgându-mă în spate spre peron, chestie de câţiva paşi.

Am cam bănuit că am fost victima unei tentative de furt sau tâlhărie, dar n-am prea înţeles bine ce-a fost acolo,  până nu m-am întors acasă şi am citit pe net avertizarea poliţiei barceloneze despre o nouă tehnică a hoţilor, opritul scării rulante:

„The usual modus operandi continues to be crowding entry to the trains, but now more thieves are assigned to keep an eye on the platforms to avoid being detected by the police. Of late there has also been an increase in robberies at the turnstiles and above all on the escalators; one pickpocket stops them, two or more watch the area and the rest take advantage of the crowding to rob their victim, and this victim is not chosen at random. „They bet on the fact that if the victim is foreign it will be very difficult for them to appear in court. And if there is no witness to the crime, the judge shelves the case,” says Valles.”

Sfaturi pentru a evita să fii furat de hoţi

Departe de mine gândul să vă îngrozesc în privinţa vacanţei la Barcelona, să renunţaţi sau să evitaţi metroul sau plimbările pe Rambla şi străduţele învecinate.

Ce v-aş putea sfătui?

-pe cât posibil, să încercaţi la metrou să nu daţi de înţeles în jur că sunteţi turişti;

-să nu purtaţi asupra voastră sume mari de bani şi acte sau dacă e neapărat necesar, ele să fie asupra voastră într-un buzunar interior ascuns; nimic important în geantă sau în  buzunare laterale  ori, mai rău, în spate;

-să nu intraţi în situaţii, scene  care vă derutează, intuiţi că se întâmplă ceva dar nu ştiţi ce,  simţiţi că nu voi „trageţi sforile”;

-atenţie la aglomerări, poate că toţi „turiştii” din jurul vostru care se înghesuie sunt în echipă, echipa de hoţi ce tocmai a pus ochii pe un turist;  😀

-atenţie la căscatul gurii în faţa vitrinelor  sau a statuilor  vii de pe Rambla;

-atenţie la indivizi ce se apropie neaşteptat de mult de voi, vă ating şi îşi ţin mâinile în spatele unor obiecte pe care vi le împing în faţă.

În ideea că ar fi bine să ne împărtăşim unii altora din experienţa avută cu hoţii şi metodele personale de apărare, vă aştept cu poveştile sau poveţele voastre. Nu neapărat din Barcelona.

Publicitate

25 comentarii la “Barcelona, capitala hoţilor de buzunare

 1. Eh, ma bucur sa trag concluzia ca din cei 139 (deocamdata) de cititori ai acestei pagini, nimeni nu are nicio experienta notabila cu hoti.

  Eu mai am antecedente dar de-acasa, nu din strainatate:
  -portofel furat din geanta la piata
  -portofel cu toate actele noastre si ale masinii si toti banii, furat la Costinesti dintr-un buzunar din spate, buzunarul nu era al meu 😀
  -poseta taiata cu lama in mag. Unirea din Bucuresti
  iar acum 5-6 nopti, fiicei mele i-a fost furat de pe scaun sacoul cu telefon cu tot, intr-un club, in timp ce dansa.

 2. Hai ca ma vir eu in discutie, dar o dau anonima ca a mea s-a sfarsit nasol. Eram la o masa intr-un fast food de acolo si cat se duse nevasta la baie, s-a apropiat o tipa de masa noastra si mi-a insirat pe masa tot felul de reviste. N-am respins-o ca zambea a dracu s-o ia. Cand a venit nevasta inapoi, aia tocmai se ducea, frumusica ce-i drept. dupa un timp cand sa plecam am constatat ca telefonul de pe masa se volatilizase, nevasta cu gura pe mine ca m-am uitat la piciorele tipei in loc sa-mi pazesc telefonul si era singurul telefon cu roaming dus cu noi. Ne-a cam terminat concediul ce-i drept.

  • Multumesc pentru comentariu. Nu e relevant cine esti si ma bucur ca ne-ai informat asupra acestui tertip, nu mai auzisem de furtul cu revista pusa pe masa. Imi pare rau pentru voi, dar probabil ca toti trebuie sa fim la un moment dat Stan Patitu ca sa stim sa ne ferim pe viitor.

 3. Pai eu unul n-am putut comenta :). Ca de spus am ce spune. Eu unul n-am patit-o sau daca am patit-o realmente, in momentul asta, nu imi amintesc.
  Dar stiu doua incidente. In Barcelona ambele.
  1. Mama prietenului meu cel mai bun, genul de rusoaica frumoasa, foarte inalta, educata si extrem de aranjata (prea aranajata) era cu sotul dansei in Barcelona. La capatul dinspre centru al Rambla, in piata aceea centrala de unde pleaca autobuzele de Aeroport (nu-mi amintesc numele). Pe una din stradutele de acolo, sub schelele unei cladiri in constructie (genul acela de tunel ce se face pe langa zid) a fost prinsa ca in menghina de catre 4 indivizi, doi in spate si doi in fata (ce o depasisera in prealabil). Desi e o femeie inalta si puternica si-a dat seama ca nu are scapare. Aia voiau sa-i fure camera foto (din aceea masiva, profesionala). Decat sa o dea, s-a pus pe tipat si a inceput sa-i loveasca cu camera. Stia ca o face praf dar macar aia nu o foloseau. Geanta nu avea. Astia nu s-au asteptat deloc la asa reactie combativa si cand au vazut-o tipand si lovind au sters-o. E adevarat ca venea si sotul ei din spate si el e un zdrahon.
  Al doilea incident l-au patit colegii. Se aflau in grup si-si pusesera totul intr-un rucsac (acte, portofele, aparate foto) pe care-l purtau cu schimbul. La o terasa s-au oprit, cel ce purta rucsacul l-a lasat jos intre picioare si s-au zgait la oferta. Cand s-au uitat jos rucsacul disparuse. Cu tot cu acte. A fost nasol.

  Sistemul cu furatul telefonului cu revista il stiu prea bine. Este la moda in Elvetia. In Geneva procedeaza asa (si-s tigani romani, din ardeal, ii inteleg cat de cat cand vorbesc). Vin si zic ca-s surdo-muti. Au in mana un clipboard (nu stiu numele in romana) cu o foaie prinsa continand semnaturi si „cat au dat altii” (cica strang bani). Se apropie de mesele de la terase si incep sa ceara bani aratand foarte vizual ca-s surdo-muti. Apoi pun cu grija clipboardul pe masa, de regula peste telefon. Cand il ridica, nu-l ridica singur.

  • Placa Catalunya ii spune la piata aia.

   Urata treaba, aia cu rucsacul cu toate actele! Imi aduc aminte, cand ni s-a intamplat la mare a fost foarte neplacut, cam 2-3 zile am pierdut cu formalitatile, am stat la politie si la banca o gramada. Dar a fost demult asta.

   Furtul cu revista sau lista de semnaturi n-am mai auzit, aici e plin de de-astia cu liste pe strada, insa par studenti. Mai sunt si calugari.
   Zici ca-s la voi tiganii nostri? Pai tineti-i sanatosi, sper ca nu sunteti niste rai ca francezii sa ni-i trimiteti impachetati acasa. Hai ca, in afara de injurat pe forumuri politicienii, iesit liber din tara si lipsa hoti, altceva in bine semnificativ nu-mi amintesc sa ne fi adus revolutia. Noua chiar ne-a mers bine multi ani, fara hoti, fara cersetori prin autobuze, acuma se pare ca revin, ii mai expulzeaza dintr-o parte sau alta.

   In schimb, in tarile nordice e destul de bine, desi ma mir ca n-au ajuns si pe acolo hotii nostri. Povestea saptamanile astea cineva apropiat ca acolo-si lasau afara, la garderoba, hainele si laptopurile cand mergeau la masa, dar garderoba nu era pazita si totusi toata lumea isi lasa geanta, el s-a temut, aia s-au mirat.

   • Ba sunt si-n tarile Nordice.. In Bergen am vazut prin tot centrul. La fel si-n Trondheim si Stavanger. Si cu acordeon si la buzunarit (de altfel o colega a fost buzunarit in plin centrul Bergen la un concert).
    Nici in Geneva nu-si inchideau casele cu cheia (au inceput acum), laptopurile si canadianele, telefoanele etc, in continuare sunt lasate pe holuri prin institutii (si eu fac la fel), portbagajele sunt deschise cu sacosele cu cumparaturi si tot asa. De cand cu tiganii romani (cam 2-3 ani, poate ceva mai mult) se mai feresc. Dar nu mult. Cui ii pasa, de regula sunt asigurate.. Noi ii tinem, cum nu, astia din Geneva le iau interviu si le plang de mila :D. In general ti se rupe pana o patesti..

    • N-o inteleg p-aia cu „Nici in Geneva nu-si inchideau casele cu cheia (au inceput acum)”.
     Noaptea? sau ziua cand erau in casa? sau cand plecau de-acasa?
     Noi ne-am inchis intotdeauna usa sau daca nu e usa inchisa cand stam in casa, atunci e neaparat poarta inchisa. Nu-s doar hoti pe lume, mai sunt si nebuni si criminali.

     • Plecau de acasa fara sa incuie usa. Mai ales in cartierele rezidentiale. Mai nou au inceput sa nu mai practice asta. S-au indesit foarte tare furturile.

 4. Pai cum? inteleg ca nu se fura din casa, dar daca noaptea iti misca cineva in casa, care a intrat cat timp tu ai fost plecat? un nebun, un criminal? inteleg ca nu erau hoti de apartamente, dar nebuni si criminali au existat intotdeauna peste tot. si casele genevezilor sunt mari, nu poti zice ca te intorci acasa si dintr-o privire cuprinzi totul. brrrr…mi se face frica si la gandul….

  • Cred ca nici asa ceva nu prea era pe vremuri. Geneva e ..sat. Mai degraba intra vreun betiv :)). Mie mi s-a intamplat sa bat la usa gresita, sa ajung pana in mijlocul apartamentului si sa raman traznit ca nu recunosteam nimic si vreo doamna sau domn dragut sa-mi explice ca ar trebui sa ma duc vreo 20 de metrii mai incolo :). Doamna mea incuie usa din exact acelasi motiv si cred eu din reflex. Eu nu o prea incuiam (decat de grija sa n-o deschida curentul si sa iasa vreun pisoi), dar eu-s malac si imi vine greu sa cred ca vreun tigan roman de 1.70 vrea sa ne batem sau incearca sa ma prade. Dar sunt total de acord ca o femeie e bine sa incuie usa bine. Chiar daca e doar betiv, de ce sa stearga voma altuia de pe parchet. Asa ca da, sunt foarte pentru incuiat usa.

 5. Eu al locuit pe o strada adiacenta, cu geam pe Rambla! Zilnic auzeam politia, urlete, am vazut chiar sub geamul meu mai multi hoti prinsi! Ii fura si spanioli nu doar pe turisti stai linistita :)! Eu am fost urmarita de 2 ori, dar de ambele dati am scapat fiindca locuiam chiar pe prima straduta! Daca locuiesti mai inauntru, strazile sunt ca un labirint si poate fi periculos! Totusi partea buna ca e acolo zi si noapte e lume pe strada si daca urlii localnicii te ajuta! in astfel de cazuri toata lumea se mobilizeaza nu ca la noi, te fura si toti se uita la tine!

  Legea ii „apara” cumva daca te fura, dar ii pedepseste rau daca te talharesc, daca te ranesc! Asa ca cel mai adesea te vor fura subtil! E important sa tii bine de obiectele valoroase si sa fii cu ochii in patru tot timpul! mie din cauza asta mi s-a parut un oras foarte obositor mult mai obositor decat orase cu un numar dublu sau triplu ca populatie! doar fiindca non-stop trebuia sa fiu cu ochii in patru! mai ales ca am calatorit singura! Acum sa nu se sperie cititorii, eu am fost singura, sunt fata, am mers din hotel la 1 noaptea spre Lisabona si m-am intors la 2 noaptea de acolo inapoi pe Rambla, aveam bagaj deci se vedea ca sunt turist! Era plin de oameni ai strazii, drogati si derbedei, majoritatea hoti, dar cat timp te uiti in ochii lor, ii analizezi si lasi sa se vada asta nu se vor apropia de tine! daca te vad slab, fricos, pierdut in spatiu, cu siguranta vor incerca sa te fure! E periculos dar tine mult si de atitudine!

  • Eu, in schimb, n-am auzit politie, urlete sau hoti prinsi pe strada in cele 4-5 zile petrecute acolo si exceptand faptul ca, preventiv, mi-am luat cazarea pe-o strada principala si am evitat stradutele la ceasurile cand erau pustii, am fost total relaxata, ca de obicei in strainatate. E drept ca dupa episodul de la metrou am fost sa zicem putin stresata sau in alerta la urmatoarele drumuri cu metroul. In Raval (straduta pe care presupun ca ai stat tu e din cartierul Raval) n-am vrut sa-mi iau cazare din cauza ca citisem ca-i dubios. N-a fost formidabila nici cazarea mea, str. Laietana e foarte zgomotoasa, chiar si pt. mine care nu-s sensibila la zgomot, ziua nu ma deranjeaza deloc, totusi ma trezea traficul pe la 4-5 dimineata.

   E drept ca n-am umblat noaptea ca tine, dar m-am intors de cateva ori pe la 11 cred, era lume pe strazi. Nimeni nu mi-a dat niciun prilej de emotie, eu de altfel sunt destul de fricoasa, asa ma consider. Si prudenta.

   In Barcelona, ca nicaieri altundeva, am dus cu mine tot timpul sume mari de bani: 5-600euro, ma intorceam acasa exact de ziua fiicei mele si am vrut sa-i cumpar lucruri frumoase. Ce am vrut am si facut :). Ii tineam, neglijent, in buzunarul exterior de la piept, care se cam casca in fata, sugerand ca acolo e ceva. Asa ca daca cei 4 ai mei de la metrou reuseau sa puna mana pe mine nici n-ar fi trebuit sa ma pipaie mult. De acum insa o sa caut o ascunzatoare pt. ei, drept e si ca de obicei nu umblu cu sume mai mari de 50euro la mine zilnic.

   Aliceee, e bine ca scriem cat mai multi despre experientele noastre, nici unul dintre noi cred ca dupa 4-7 zile nu poate pretinde ca ” e asa cum zic io”, dar punandu-le una langa alta, viitorul turist (sau calator, cui ii place asa sa-si spuna) isi poate face o imagine mai aproape de realitate si poate lua preventiv unele masuri, astfel ca vacanta la Barcelona sa nu se transforme intr-un fiasco.

 6. Totusi, hai sa recunosc un oarecare minim grad de stres in Barcelona si Napoli, vizavi de hoti, mai ales inainte de-a ajunge acolo. Dar ajungand la fata locului si vazand ca nu-i dracu asa de negru, rar imi mai aduceam aminte de asta in timpul zilei. Dupa episodul de la metrou insa, imi amintesc ca n-am mai vrut sa folosesc statia de metrou de langa mine, St Jaume, pt ca era vesnic pustie. Deci, un grad oarecare de stres, tot trebuie sa recunosc :).
  In ceea ce spui tu despre orasele mari, ca te obosesc, ma recunosc pe cand eram de varsta ta. Acum, n-am nicio treaba, dimpotriva, ma plictisesc oraselele, mai mult de-o zi nu pot sta in ele.
  Londra m-a odihnit si relaxat de nici nu pot descrie, desi, dupa cum spuneam, era dificil de-a conversa, nu aveam insa nevoie. Trebuie sa intelegem ca noi oamenii suntem f. diferiti, asa ca e bine sa fim mai prudenti cu sfaturile si verdictele ce le dam despre un loc sau altul. Stiind acum ca tie si altora Londra vi se pare un oras obositor si stresant, nu m-as arunca la verdicte de tipul „Londra e un oras relaxant si odihnitor”, desi pt. mine a fost asa.

 7. Stii cum e …. nu e tot timpul obositor, voi clarifica asta si pe blog! E obositor in bank Holiday cand lumea nu lucreaza si la orele de varf! Deci atunci iti rogi moartea din cauza aglomeratiei, mai ales pe la metrou! Dar in rest, e lux fata de alte orase! Lumea e civilizata, motociclisti nu prea, multe cartiere pe la 10-11 sunt pustii incat de intrebi unde sunt cei 12 milioane de oameni, oare chiar sunt aici? apoi unele obiective la fel, zici ca-s fantoma, eram singura in muzeu! mi s-a intamplat la Albert si Victoria, am vazut 2 colectii in care eram singura, timp de vreo 2 ore! Dupa care am intrat in muzeul de vis-a-vis la National History si imi dadeam coate sa fac si eu o poza! Apoi cu autobuzele la fel, sunt rute in care sunt 5-10 pasageri, si altele in care trebuie sa stai in picioare! Deci pt Londra nu e ca o stampila ca obositor,dar poate fi! la fel cum poti merge in zilele din saptamana, la orele diminetii si dupa 7-8 seara cand e mai relax si o sa ti se para chiar pustiu daca te gandesti ce inseamana atata amar de populatie in cifre!

  • Si-n Londra stiam ca mai la nord de Kings Cross Station ar fi mai periculos noaptea, nu stiu, n-am verificat, eu stateam langa Holborn Station, pe o alee unde oprea si busul turistic, sa le arate turistilor arhitectura georgiana.
   Iar in Victoria&Albert Museum am intalnit aglomeratie, poate ca nu chiar ca la National History Museum, dar tot era.

   Revenind la Barcelona, hotii, politia si urletele erau pe Rambla? pe stradutele adiacente? si cam la ce ore? Ca mie Rambla mi s-a parut pasnica de-a dreptul si doar zilnic misunam pe acolo, in sus si-n jos. In Raval n-am trecut decat intr-o dimineata, in drum spre funicular, acuma parca-mi pare rau ca nu mi-am facut timp si pentru el, posibil insa ca atunci sa-l fi evitat din dorinta de-a nu intra in cine stie ce bucluc.

 8. Pe Rambla de obicei dupa-masa cand era aglomeratia mai mare, cam intre 7-9 cand ajungeam eu la hostel! ca in rest nu eram in camera si nu stiu ce se intampla :)) Pe Rambla aproape de port, pe la partea cu picturi si caricaturi, ca eu acolo stateam! mai la capatul ei, sau la inceput, depinde de unde o iei :))
  In Raval erau bune preturile la restaurante, ca sunt tot felul de fast-food-uri, showorma etccc! dupa ce m-am saturat de paella si torttila m-am dat la ele :))! Erau mai ieftine decat 10-15 euro cat erau meniurile la cele spaniole, in care de multe ori vedeai ca tot emigranti gatesc si servesc ….
  Eu mergeam in Raval si seara, la internet sa vorbesc cu ai mei, ca era cel mai aproape si mai ieftin! atunci m-a urmarit un tip! in prima seara, ca m-am bagat printre stradute, apoi m-am dus la acelasi dar numai pe strada principala, luminata si plina de lume! si nu am mai avut probleme! Puteam sa gasesc alt net dar imi era groaza sa ma indepartez prea tare de hostel fiind intuneric afara 🙂

  • Ei, eu umblam serile tot pe Rambla, dar in partea dinspre Placa Catalunya, pana la Carrer de Ferran. Zona aceea mie mi s-a parut fara probleme, adica probabil ca aveau loc si furtisaguri, erau si destule statui vii, dar de urlat dupa hoti si politie in cele cateva seri cat am stat pe acolo, nici vorba.

 9. Din fericire, pana acum hotii nu m-au bagat in seama, nici in tara si nici peste hotare.

  Stiu ca nu iese fum fara foc, dar banuiesc ca in multe cazuri se si exagereaza. Oricum, hoti exista peste tot, deci poti sa ai „surpriza” sa fii buzunarit in in locuri in care nu te astepti. Mie Barcelona, de exemplu, mi s-a parut sigura, nici nu stiam ca e denumita „capitala hotilor de buzunare”.

  Cea mai „suspecta” zona din cate am vazut a fost gara Termini din Roma, unde erau pripasite tot felul de grupuri dubioase. Cu toate astea, nu am avut probleme, nici chiar pe la 10-11 seara cand ne intorceam la hotel, care era situat pe langa gara.

  • Da, gara Termini din Roma e un alt loc cu renume. Nici eu n-am patit nimic pe acolo, ca prin toata Roma, desi mutre mai fioroase ca in cartieul Esquilin (zona Termini) n-am mai vazut nicaieri.

   Pai, nu stiu ce sa zic cu exagerarile, vezi ca am dat un link spre statisticile oficiale din Barcelona. Noi avem tendinta de-a generaliza experienta noastra, a fiecaruia: daca tie ti-a fost bine, inseamna ca e bine, daca, dimpotriva, ti-a fost rau, sigur e naspa acolo.
   Dar, dintr-un numar suficient de mare de comentarii, iti poti face o opinie cat mai apropiata de realitate, asta daca nu-ti place sa te uiti pe statisticile oficiale.

   • Cred ca WordPress-ul are niste probleme… mi-a dat eroare la un comentariu, asa ca o sa-l scriu din nou, sper sa nu se dubleze:
    Da, statisticile sunt un bun etalon pentru a vedea gradul de siguranta al unui oras, mai ales daca sunt raportate la numarul de locuitori. Dar ce am vrut eu sa zic e ca e de preferat sa plecam la drum fara prejudecati, indiferent de locul unde mergem si sa ne luam masuri de siguranta mereu, sa fim atenti. Ceea ce nu e intotdeauna foarte usor.

 10. Statisticile sunt, intr-adevar, un etalon bun pentru a vedea gradul de siguranta al unui oras, mai ales cand sunt raportate la numarul de locuitori. Dar ce am vrut eu sa zic e ca e de preferat sa plecam la drum fara prejudecati, indiferent de locul unde mergem si sa ne luam oricum masuri de siguranta, sa fim cu ochii in patru. Ceea ce nu e intotdeauna foarte usor.

 11. Am scapat si eu cu bine dintr-o tentativa de furt.

  Metoda folosita…a fost sa fim stropiti si eu si sotia pe spate cu o substanta ciocolatie, si sa fim atentionati ca e vorba de rahat de pasari. In acele momente de deruta, uitandu-ma in stanga spre cel care mi-a spus, sau peste umar sa vad ce am pe haina, se incearca sustragerea gentii din partea opusa.

  Am avut noroc ca au strigat localnici care au vazut chestia si atunci am observat manevra si am pus mai tare mana pe geanta si ei s-au departat si au inceput sa se injure cu localnici care ne atentionasera.

 12. Nou sosita in Barcelona,cautand hotelul unde vomsta 10 zile,la un semafor se apropie dubios un scuter de masina noastra….si….ne taie cauciucul…norocul nostru…sotul il vazuse si ii se paru ciudat….am avut noroc ca scuterul plecase fara sa ne mai spuna ca avem pana,noua lor smecherie de furat bunuri….chef de concediu nu prea mai am….

 13. Buna, vreau sa va povestesc ce am patit in Barcelona in septembrie 2015…
  Veneam dinspre Parc Guell…si la intrarea de la metrou….am fost intampinati de asa zisele dansatoare de Flamenco…2 spanioloaice cu garoafe in mana , vroiau sa ne spuna ca langa nu stiu ce catedrala este spectacol de flamenco..intrarea este gratis dar „traditia spune sa dam 1 eurocent..in schimbul acelei garoafe….” noi eram 2 cupluri si un copil…noi eram grupati 3 si prietena noastra mai in spate singura. Noi trei aveam in buzunare maruntei……darnici din fire…i-am pus repede cate 1 eurocent…..spanioloaica nu a fost satisfacuta ca i-am dat asa repede…direct din buzunar fara sa scoatem portofelul…in schimb prietena noastra..a scos portofelul si i-a furat 500 euro..nu si-a dat seama cum…doar ca inainte sa bage portofelul in geanta s-a uitat in el. Instantaneu..baietii au fugit dupa hoate…am avut noroc..ca le-a prins…aveau banii in mana…au facut circ..ca le agreseaza…am chemat politia…noi ne-am recuperat banii…dar doamnele stau in acelasi loc la metrou si fura….petru ca asa cum spuneai legea e permisiva…si ei stiu lucrul asta. In 2 minute au venit 3 masini de politie si 2 motoare….pana la urma la noi s-a terminat cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s