Barcelona – Fântâna Magică

La baza treptelor largi care coboară de pe Montjuic, de la Palatul Naţional (Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei)  spre Plaza de Spagna,  se află Fântâna Magică – Font Magica – locul de desfăşurare a unor fascinante spectacole de apă, culoare şi muzică în serile de la sfârşitul săptămânii.

Spectacolul nu implică doar Fântâna Magică, seara, întreaga suprafaţă dintre Plaza de Spagna şi Palatul Naţional e teatrul unor impresionante jocuri de apă, lumină şi culoare: de-o parte şi de alta a bulevardului Reina Maria Cristina, flancat de cele două campanile similare celei din Piazza San Marco din Veneţia, ţîşnesc jeturi de apă, iar între Fântâna Magică şi Palatul Naţional sunt intercalate – în zona scărilor – mai multe  cascade.
Tot acest ansamblu a fost conceput pentru Expoziţia Mondială din 1929, eveniment găzduit în Barcelona.

Un singur „defect” am găsit întregii scenografii: din niciun loc nu poţi vedea, în acelaşi timp, tot ansamblul fântânilor,  cascadele în trepte nefiind vizibile din cele două extremităţi ale axei: de pe terasa Palatului Naţional nu le vezi din cauza că-s sub tine şi îndreptate în cealaltă direcţie, iar dinspre Plaza de Spagna nu le poţi vedea din cauza jetului înalt al Fântânii Magice, care le acoperă. Dar, fireşte, ai timp să te muţi dintr-un loc în altul să le priveşti şi admiri din diferite perspective. La sfârşit de martie, nu era chiar aşa de mare înghesuială, posibil ca în plin sezon turistic să fie o problemă găsirea unui loc bun de privit şi fotografiat.
Însă, fotografile nu pot surprinde nici jocul de apă, nici piesele muzicale celebre, parte din spectacol. V-am selectat un filmuleţ de nici un minut şi jumătate, cu spectacolul impresionant al Fântânii Magice, pe muzica celebrei piese  Barcelona, în interpretarea lui Freddie Mercury şi Montserrat Caballe.

Font Magica, Queen – Barcelona, sursa: youtube, user: pamisiu194

Programul de funcţionare a Fântânii Magice:
primăvara-vara: joi-duminică, seara, orele 9-11,30
toamna-iarna:    vineri şi sâmbătă, seara, orele 7-9.

Publicitate

7 comentarii la “Barcelona – Fântâna Magică

  1. Din pacate fantana nu functioneaza iarna :(((. Eu nu am vazut spectacolul apei si al culorilor si tare mi-ar fi placut. Nu am prins nici cel din Barcelonam nici din Franta de la Versailles, niciunde :(((

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s