Rezervare online hoteluri şi zboruri ieftine

Trecând peste experienţa primului drum în străinătate de una singură, când am picat din nori în faţa biroului de turism dintr-un aeroport şi am cerut o cameră într-un hotel cât mai central, lângă catedrală  – acolo am şi primit, dar scumpă rău –  la al doilea drum ştiam deja să folosesc Booking, site-ul de rezervare online cazare pentru hoteluri şi să-mi caut singură un hotel cât mai convenabil.
La următorul drum, aflasem şi de site-ul similar, Venere şi căutam pe rând, pe ambele site-uri, comparând ofertele de preţ.
Un mare pas înainte am făcut atunci când am descoperit HotelCombined, motorul de căutare si comparare oferte cazare, care căuta simultan oferte în aprox. 30 de  site-uri diferite de rezervare cazare (inclusiv în site-urile unor agentii internationale de turism şi lanturi hoteliere) şi afişa unul sub altul, pentru hotelul selectat, preţurile finale (cazare + taxa rezervare) corespunzătoare fiecăruia din site-urile de rezervare care avea respectivul hotel în baza de date. Aşa am aflat că aceeaşi cameră rezervată prin  Booking  ar fi putut fi găsită pe un alt site de rezervare online cu câţiva euro mai ieftin ( în cazul unei cazări de-o săptămână, era deja o diferenţă de luat în seamă). Afişând astfel, una sub alta, toate ofertele găsite pentru o aceeaşi cameră,  HotelCombined îmi dădea posibilitatea de-a alege cea mai bună ofertă si, dintr-un simplu click, mă direcţiona spre site-ul de rezervare online care a promovat-o. Evident că  HotelCombined are toate facilitatile unui site obisnuit de rezervare online, adica poti filtra rezultatele căutarii in functie de criteriile dorite ( de exemplu: doar hoteluri de un anumit număr de  stele, situate la o anumită distanţă de centrul oraşului). Dar nu numai preturile diferite pentru un anume hotel le poti vedea pe HotelCombined, ci si  review-urile (recenziile turiştilor care s-au întors de la hotelul respectiv) de la toate site-urile de rezervare online.
Motorul de căutare si comparare oferte de cazare HotelCombined  fiind de succes, şi-a creat un sistem de afiliere, astfel ca acum întâlneşti  pe net suficient de multe site-uri, cu alte nume, care sunt tot „HotelCombined”, adică au aceeaşi bază de date şi aceleaşi ecrane de căutare, selecţie şi vizualizare a informaţiilor detaliate depre hoteluri.
Dintre toate acestea site-uri afiliate lui HotelCombined, zilele trecute am remarcat  Cheap Hotels, care  vine cu încă ceva foarte util nouă turiştilor şi anume un motor de căutare şi comparare pentru ofertele de zbor, care îţi dă posibilitatea de-a selecta in timp real cea mai buna oferta de zbor din cele disponibile pe site-urile multor companii aeriene pe care caută (inclusiv low cost si oferte promotionale).
Acelasi rezultat obtinut prin Cheap Hotels ca şi în ecranul de mai  sus, obţinut prin HotelCombined
Publicitate

9 comentarii la “Rezervare online hoteluri şi zboruri ieftine

  1. Bine-bine, la unii nu conteaza cativa banuti in plus sau in minus si tu cu siguranta esti una dintre ei 🙂
    Carevasazica, de la carnavalul din Venetia direct in Tanzania! Felicitari si vacanta frumoasa!

  2. Ba tocmai, conteaza foarte mult, de-asta si aleg booking-ul unde poti gasi super oferte daca urmaresti regulat site-ul 🙂 Sa nu emitem dara concluzii pripite, spatiul virtual este inselator, de cele mai multe ori…

    Mersi frumos! 🙂

  3. Ioana eu nu foloseam astfel de programe, nici nu am folosit niciodata, dar ideea e buna si ma bucur ca ai impartasit-o cu noi! De acum voi urmari si eu pe el preturile, sa nu stau eu sa compar pe toate site-urile cu rezervari. Eu folosesc de obicei booking si venere 🙂

  4. Asta e si rostul articolelor noastre, sa ne impartasim unii altora din experienta personala, cred ca fiecare din noi, oricat de experimentat este, tot mai afla ceva nou citind blogurile altor calatori, nu?

  5. Eu stiam doar de booking asa ca imi pare bine ca am aflat de la tine si de site-uri de comparare, la planificarea urmatoarei vacante ( …. ??? ! … ) sigur o sa-mi fie de folos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s