Excursie pe Coasta Amalfitană (III)

De la Villa Rufolo am plecat spre Villa Cimbrone, celălalt important obiectiv turistic din Ravello. Drumul îţi ia  cam 15-20 de minute, trecând la început pe străduţe mai populate, cu prăvălioare ce vând ceramică tradiţională din zonă, apoi pe nişte drumeaguri mai liniştite. Atenţie la indicator, e destul de mic şi  dacă nu-l zăreşti poţi alege greşit drumul în intersecţii şi coborî spre Amalfi, prin livezi de măslini şi lămâi, fără a mai vizita Villa Cimbrone.
 
Villa Cimbrone: un castel medieval în mijlocul unei grădini luxuriante cu arbori şi flori, statui presărate pe alei, ici-colo mici temple şi pavilioane şi, cel mai important, o terasă de belvedere mărginită de sculpturi romane, deasupra prăpastiei, numită Terasa Infinitului. Astăzi, Villa Cimbrone este hotel, dar grădina ei e publică şi se poate vizita; intrarea costă  6 euro.
Ravello, Villa Cimbrone, grădina
Ravello, Villa Cimbrone, în grădină
Ravello, Villa Cimbrone
Ravello, Villa Cimbrone
Ravello, Villa Cimbrone, spre Terasa Infinitului
Ravello, Villa Cimbrone, Terasa Infinitului

Panorama spectaculoasa asupra golfului, de sus de pe Terasa Infinitului  conturul  ţărmului pare incredibil!

Ravello – Imagini de pe Terasa Infinitului de la Villa Cimbrone
Villa Cimbrone a fost vizitată şi locuită de o mulţime de personalităţi de-a lungul timpului, printre care Greta Garbo şi W. Churchill. Evident, şi despre panorama ce se deschide de pe Terasa Infinitului s-a afirmat că ar fi cea mai frumoasă din lume.

În Ravello ar mai merita vizitat şi Domul, eu nu am avut timp şi după cele vreo 30-40 de minute petrecute la Villa Cimbrone m-am îndreptat spre parcarea de unde am luat, din nou, autobuzul turistic pentru a mă întoarce în Amalfi. În Ravello am petrecut exact două ore, cam atât şi în Amalfi.

În postarea trecută am povestit pe unde m-am plimbat prin Amalfi; revenind din Ravello în Amalfi am luat din nou autobuzul SITA pentru a mă întoarce in Napoli. La înapoierea spre Sorrento, deşi am stat de data asta în autobuz pe partea stângă, adică tot pe partea dinspre mare – diferenţa e că ne-am întors pe banda de mers interioară, dinspre munte – priveliştea nu e nici pe departe la fel de frumoasă sau spectaculoasă ca cea de pe banda de mers dinspre mare. Poate eram şi eu blazată, după atâta frumuseţe.
Între Sorrento şi Amalfi, atât la dus cât şi la întors, autobuzul a fost aglomerat, s-a stat în picioare pe interval. Între Sorrento şi Napoli am fost doar câţiva în autobuz, pe unele segmente, chiar singură.

Cheltuieli în ziua a patra

Transport Napoli-Amalfi şi înapoi cu SITA: 6,80 euro
Transport Amalfi-Ravello şi înapoi cu autobuzul turistic: 6 euro
Intrări la obiective: 5 euro la Villa Rufolo, 6 euro la Villa Cimbrone
Îngheţată, suc, fructe: aprox. 6,20 euro
Total: aprox. 30 euro

Concluzii
O zonă extraordinar de frumoasă. M-am întors cu regretul că n-am avut timp să vizitez Positano şi că n-au circulat  vaporaşe (începeau să circule în anul 2010 doar spre sfârşitul lui iunie), ca să pot admira Coasta Amalfitană şi din vaporaş, mai ales că toate construcţiile din localităţile de pe coastă sunt întoarse cu faţa spre mare.

În opinia mea, trebuie cel puţin două zile pentru vizitarea Coastei Amalfitane. Ideal ar fi să găseşti cazare acolo sau în oraşele din apropiere (Sorrento sau Salerno), dar şi din Napoli se poate ajunge uşor şi costul călătoriei e neaşteptat de mic, cu autobuzul sau trenul. Totul e să ai cel puţin două zile la dispoziţie pentru Coasta Amalfitană.

Publicitate

7 comentarii la “Excursie pe Coasta Amalfitană (III)

  1. Neinchipuit de frumos, ce sa mai!

    Aveai cumva obiectivul necuratat (ca aburit nu prea vad de ce ar fi fost)? Nu de alta, dar ori am eu o ceata pe un ochi :-P, ori in majoritatea pozelor vad o portiune neclara in partea dreapta jos…

  2. Sunteti pe aproape amandoi :)…am povestit in postarea despre Napoli cu City Sightseeing ca am avut prea multa crema protectie la mine si am intins-o si pe obiectiv, doua dejte Apollo nu unul 🙂 era camera noua si eu sunt cam neindemanatica 🙂 si mi-a fost mila de obiectivul nou, sa-l sterg cu coltul tricoului 🙂
    de la patania asta, intotdeauna merg la mine cu o batistuta speciala din microfibra, ba chiar las permanent una in troller, sa fie la toate drumurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s